Green Coffee Extract

 

Green Coffee Extract 2000mg with 20% Chlorogenic Acid GCA (90 Capsules)

Green Coffee Extract 2000mg with 20% Chlorogenic Acid GCA (90 Capsules)
214.47 SEK
Senaste Superfruit för viktminskning
Inga biverkningar
Naturliga ingredienser
UK Made

Köp Nu

 

recommended

Green Coffee Extract – 270 Capsules
Green Coffee Extract – 270 Capsules
510.45 SEK

Köp Nu

 

Grönt kaffe (Green Coffee) är en term som refererar till råa, orostade kaffebönor. Förespråkarna hävdar att grönt kaffe (eller grönt kaffeextrakt) kan erbjuda en mängd hälsofördelar. Dessutom är råkaffe ofta utropat som en naturlig viktminskning stöd.

Grönt kaffe innehåller klorogensyra, en antioxidant ämne som bryts ner när kaffebönorna rostas. Viss forskning tyder på att klorogensyra kan vara den substans som står bakom hälsoeffekter av att konsumera grönt kaffe.

Eftersom kaffe distinkta arom och smak utvecklas under rostningsprocessen, gröna kaffebönor tenderar att sakna doft och har något bitter smak.
Råkaffe sägs också främja viktminskning, minska inflammation och bromsa åldrandeprocessen.

Fördelar med Green Coffee

Forskning om hälsoeffekterna av grönt kaffe är ganska begränsad, det finns vissa belägg för att råkaffe kan erbjuda vissa hälsofördelar. Här är en titt på några viktiga slutsatser från tillgängliga studier på råkaffe:

1) Green Coffee och viktminskning

Grönt kaffeextrakt kan bidra till viktminskningen för dem som försöker gå ner i vikt, enligt en 2011 forskningsstudie publicerad i Gastroenterology forskning och praktik. För granskning, fokuserade utredarna på de tillgängliga kliniska försök som testar gröna kaffeextrakts effektivitet som en viktminskning tillägg.

Med hjälp av resultat från tre kliniska studier som uppfyllde deras kriterier, fann utredarna att grönt kaffeextrakt var signifikant mer effektiv än placebo i att sänka deltagarnas kroppsvikt. Men författarna varnar dom för att de flesta av de granskade studierna var av dålig kvalitet och att mer forskning behövs innan grönt kaffeextrakt kan rekommenderas för viktminskning.

I preliminära forskning om djur (inklusive en 2006 studie från BMC komplementär och alternativ medicin), har forskare visat att grönt kaffeextrakt kan skydda mot viktökning genom att bekämpa fettupptag och främja leverns metabolism av fett.

2) Green Coffee och Blodtryck

Råkaffe kan gynna personer med lätt förhöjt blodtryck, visar en undersökning från 2005 från Hypertension Research. För studien fick 117 män med mild hypertoni (högt blodtryck) antingen placebo eller grönt kaffeextrakt varje dag i 28 dagar. Vid studiens slut visade sig att gruppen som fick grönt kaffeextrakt fick en signifikant större sänkning av blodtrycket jämfört med medlemmar i placebogruppen.

3) Green Coffee och Alzheimers sjukdom

Djur -baserad forskning visar att grönt kaffeextrakt möjligen skulle kunna spela en roll i Alzheimers sjukdom. I en 2012 studie från Nutritional Neuroscience, tester på möss visat att koffeinfritt grönt kaffeextrakt hjälpte till att skydda mot försämrad energiomsättning i hjärnan (en riskfaktor för Alzheimers sjukdom). Dessutom fann studien att grönt kaffeextrakt hjälpte bekämpa insulinresistens.

Är Green Coffee säkert?
Att konsumera grönt kaffe generellt anses ofarligt, det finns en viss oro för att långvarig konsumtion av grönt kaffe kan öka nivåerna av homocystein (en aminosyra kopplas till hjärtsjukdom när den sker vid förhöjda nivåer). Dessutom kan råkaffe störa blodsocker kontroll. Om Du har hälsoproblem, är det viktigt att söka läkare innan Du konsumerar råkaffe längre tid.

På grund av brist på vetenskapligt stöd, är det för tidigt att rekommendera råkaffe för behandling av någon hälsotillstånd eller för viktminskning. Om du funderar på att använda råkaffe i behandling av en kronisk sjukdom, se till att rådfråga din läkare. Det är viktigt att notera att själv behandla ett kroniskt tillstånd med råkaffe och undvika eller fördröja vanlig omsorg kan få allvarliga konsekvenser.

Om du funderar på att använda alternativa lösningar till viktminskning som naturläkemedel, kosttillskott, eller naturliga hjälpmedel för viktminskning, se till att rådfråga din läkare innan du börjar.

Leave a Comment